Kyber hrozby sa už týkajú aj bežných ľudí

Kyber hrozby sa už týkajú aj bežných ľudí

Orange prináša vlastnú ochranu zákazníka pred kybernetickými hrozbami pre všetky segmenty

  • Blokovanie škodlivého obsahu ešte predtým, ako sa dostane do zariadenia,
  • Funkcia Anti-Spam, -Virus, -Chat Bot, -Phishing, -Malware a ochrana pred množstvom ďalších rizík,
  • Ochrana zariadení pripojených v sieti = bezpečnosť bez nutnosti inštalácie aplikácie tretích strán,
  • Komfortná ochrana v mobilnej aj pevnej sieti za výhodné ceny,
  • Ochrana pred kyber hrozbami pre rezidenčných aj biznis zákazníkov,
  • Do 5. marca 2021 bezplatne.

Orange prichádza s úplne novou službou

Online ochrana, ktorá zaistí bezpečnosť zákazníkov v online prostredí, či už ide o mobilné alebo pevné internetové pripojenie. Služba dokáže zablokovať škodlivý obsah ešte predtým, ako by sa mohol dostať do zariadenia. Bez námahy tak chráni pred čoraz častejšími rizikami, ktoré v súčasnosti neohrozujú len veľké firmy či zaujímavé subjekty, ale aj bežného zákazníka. Rezidenčný či biznis zákazník si pritom pre ochranu  nemusí inštalovať žiadny špeciálny softvér. Záujemcovia si ju môžu aktivovať a vyskúšať už odo dneška. Do 5. marca 2022 je pre nich služba bezplatná.

Následne bude Online ochrana súčasťou nového portfólia služieb. Počet aj závažnosť kybernetických útokov (krádeží identity, dát, údajov kreditnej karty alebo  zneužite citlivých údajov a podobne) každoročne rastie. Otázka spoľahlivej ochrany zariadení v mobilnej a pevnej sieti je tak čoraz naliehavejšia a so stúpajúcim množstvom kybernetických útokov sa dotýka prakticky každého používateľa digitálnych služieb. Z októbrového reprezentatívneho prieskumu agentúry 2muse zároveň vyplýva, že bezpečnosť pri využívaní online služieb je jedným z piatich najdôležitejších kritérií pri výbere operátora. „Dlhodobo kladieme dôraz na kvalitu našich sietí a spoľahlivosť služieb, preto je otázka bezpečnosti našich zákazníkov v online prostredí prirodzene jednou z našich najvyšších priorít. V boji proti kybernetickým útokom a zločinom chceme vystupovať čo možno najaktívnejšie. Aj preto teraz prinášame novinku, založenú na tzv. sieťovom DNS filtrovaní, kedy sú všetky bezpečnostné funkcie uložené a prevádzkované mimo koncových zariadení zákazníka. Identifikovať a blokovať škodlivý obsah tak vieme ešte predtým, ako by sa mohol fyzicky dostať do telefónu alebo počítača zákazníka a čo najviac ho tak chrániť,“ vysvetľuje Martin Hromkovič, riaditeľ úseku marketingu pre rezidenčných zákazníkov a značky spoločnosti Orange Slovensko. S novou službou Online ochrana pre celý zákaznícky segment prichádza Orange ako vôbec prvý operátor na Slovensku. Poskytne tak vlastné zabezpečenie zariadení pred vírusmi a kybernetickými hrozbami a čo najviac eliminuje riziká ako sú phishing, spam, malware, ransomware, trójsky kôň alebo rôzne platobné podvody a podobne.

Bezpečne v mobilnej i fixnej sieti

V prvej fáze Orange spustil tzv. sieťovú ochranu. Tá je z pohľadu zákazníka komfortnejšou alternatívou rozličných bezpečnostných služieb či balíkov, ktoré si bežne zákazník kupuje a inštaluje od tretích strán, aby svoje zariadenie zabezpečil proti vírusom, spamu a iným častým rizikám. Služba Online ochrana zákazníkovi prinesie  automatickú ochranu zariadenia pripojeného do mobilnej alebo fixnej dátovej siete Orangeu, bez nutnosti inštalácie akejkoľvek dodatočnej aplikácie. Podrobnosti o službe Online ochrana nájdete aj na webových stránkach či už pre vás alebo pre váš biznis.

Ochrana v mobilnej sieti

Služba Online ochrana Basic ponúkne ochranu jedného zariadenia pripájajúceho sa do mobilnej dátovej siete Orangeu. Štandardná cenníková cena sú 2 € mesačne, do 5.3. je pre zákazníka bezplatná. Hlavnými benefitmi sú ochrana pred kybernetickými hrozbami ako phishing, spam, spyware, trójske kone, ransomware a podobne. Potenciálne hrozby sú tak zablokované ešte predtým, ako sa môžu dostať do zariadenia zákazníka, a to bez nutnosti čokoľvek inštalovať.

Ochrana v pevnej sieti

Pre zákazníkov s pevným internetovým pripojením domácnosti je určená Online ochrana Doma. Zabezpečí ochranu Wi-Fi routera v domácnosti a aj všetkých zariadení naň pripojených. Služba ochráni pred kybernetickými hrozbami ako phishing, spam, spyware, trójske kone, ransomware a podobne. Rovnako ako ochrana v mobilnej sieti zabezpečí automatické blokovanie škodlivého obsahu ešte predtým, ako sa môže dostať do zariadenia zákazníka. Ani tu nie je potrebné inštalovať žiadne aplikácie do počítača alebo iných pripojených zariadení. Štandardná cenníková cena je 4 € mesačne, a rovnako aj Online ochrana Doma je do 5.3. je pre zákazníka bezplatná.

Online ochrana aj pre biznis zákazníkov

Službu Online ochrana môžu využiť aj biznis zákazníci, a to na zabezpečenie mobilných zariadení aj zariadení v rámci pevnej siete. Malé a stredné firmy, ktoré chcú chrániť svoju internú sieť a zamestnancov pred hrozbami z internetu, môžu vďaka službe Online ochrana Biznis Fix ochrániť až 50 zariadení pripojených na Wi-Fi router v pevnej sieti, a to len za 4,99 € mesačne. Služba Online ochrana Biznis zase poskytne firmám a podnikateľom ochranu pre ich zariadenia v mobilnej sieti Orangeu. Podobne ako v ostatných prípadoch, ani biznis zákazník za online ochranu (mobilný aj fixný variant) do 5. marca 2022 neplatí. Následne ju budú môcť zákazníci pôvodných biznis programov získať za atraktívnejšiu cenu 1 € mesačne pre jedno zariadenie. (Služba bude od 5.3. bezplatnou súčasťou len pri novom paušále Go Biznis 3 €). Biznis varianty služby rovnako zabezpečia koncovým zákazníkom blokovanie škodlivého obsahu ešte predtým, ako sa môže dostať do zariadení zamestnancov. Aj tu platí, že ochráni bez potreby inštalovať akékoľvek aplikácie do počítačov alebo iných zariadení pripojených vo firme. Malé a stredné firmy môžu využiť aj možnosť automatického filtrovania konkrétnych typov webov s cieľom či už zvýšenia produktivity práce alebo bezpečnosti údajov (napr. blokovanie sociálnych sietí a podobne). Ako sme informovali pred pár dňami, od 5. marca 2022 bude služba Online ochrana súčasťou nového portfólia mobilných aj pevných služieb Orangeu.