Vieme, kto a prečo stojí za hackerskými útokmi na slovenské celebrity!

My!

Na úvod, prosím, prijmite naše úprimné ospravedlnenie. V posledných dňoch sme aj vás zatiahli do našej kampane. Môžeme vás však ubezpečiť, že ste v tom neboli sami - spontánne sa zapojilo takmer 50 médií, ako aj niekoľko známych osobností. A čo je ešte dôležitejšie -  išlo o dobrú vec. Naším cieľom bolo poukázať na hrozby existujúce v digitálnom prostredí, ktoré si bežní užívatelia častokrát ani neuvedomujú, alebo nechcú uvedomiť. Aj preto sme presvedčení, že je našou povinnosťou ochrániť svojich zákazníkov v online prostredí.  O nástrahách internetu hovorí každý. Politici, mimovládky, médiá aj my, telekomunikační operátori. Všetci už tak nejak tušíme, že je dôležitá, ale aj tak na ňu väčšinou kašleme. Preto sme sa v Orangei rozhodli, že na to pôjdeme inak. Aby sme ľudí upozornili na možné nástrahy internetu a predstavili im naše unikátne riešenie, dohodli sme sa s vybranými osobnosťami, že to skúsime spoločne - teasingovou kampaňou vo forme fingovaného masívneho hackerského útoku.

Celé to odštartovala v piatok ráno videom na svojom Instagrame Dominika Kavaschová. Fanúšikom sa zverila, že ju vydiera neznámy hacker, ktorý sa vyhráža zverejnením jej intímnych fotografií. Po niekoľkých hodinách vo videu zareagovala Zdena StudenkováEmma Drobná s Filipom Šebom, ktorí ohlásili svoj odchod z Instagramu a témy sa chytili médiá, sociálne siete, influenceri aj satirické stránky. Cez víkend kampaň pokračovala - objavili sa pikantné zábery herca Martina Klinčúcha, uniknutý singel čerstvého víťaza Superstar Adama Pavlovčina, aj samotná hackerská stránka www.welcometoslohackia.online s obsahom od všetkých celebrít. Témou žil Facebook, Instagram, Google aj médiá.

Prečo sme sa rozhodli zrealizovať takúto aktivitu?

V Orangei prichádzame s revolučným riešením, ktoré práve podobným online nepríjemnostiam a kybernetickým hrozbám dokáže zabrániť. Pre našich zákazníkov pripravujeme službu Online ochrana, ktorá sa už čoskoro stane súčasťou vybraných paušálov a pevného internetu. Služba dokáže zablokovať škodlivý obsah ešte predtým, ako by sa mohol dostať do zariadenia. Ide o produkt, ktorý našich zákazníkov ochráni pred najčastejšími online hrozbami, a to priamo na sieti. S novou službou Online ochrana pre celý zákaznícky segment prichádza Orange ako vôbec prvý operátor na Slovensku . Poskytne tak vlastné zabezpečenie zariadení pred vírusmi a kybernetickými hrozbami a čo najviac eliminuje riziká, ako sú phishing, spam, malware, ransomware, trójsky kôň alebo rôzne platobné podvody a podobne.  Nová služba Online ochrana bude od 5. marca automatickou a bezplatnou súčasťou nového portfólia služieb Orangeu. Nová generácia služieb umožní zákazníkovi si takúto ochranu na internete jednoducho zapnúť a o zvyšok sa už postaráme my v Orangei. Viac informácií nájdete aj na www.orange.sk/zmena